screensize: 
xs
sm
md
lg
Gratis bezorging vanaf €50!
Voor 21:00 besteld op werkdagen, volgende werkdag bezorgd

Alle hulpmiddelen op een rijtje

Op Allesvoordiabetes.nl vindt u alle hulpmiddelen voor uw diabetes. Deze zijn grofweg in 4 categorieën onder te verdelen:
 

Testmaterialen

Als u diabetes heeft, controleert u regelmatig uw bloedglucosewaarde.  Dit doet u door een druppel bloed af te nemen met een prikpen en lancet. U gebruikt deze in combinatie met een bloedglucosemeter en teststrips. Een lancet is een klein houdertje met een zeer scherp dun naaldje wat u in de prikpen plaatst. Door met de prikpen in uw vingertop te prikken ontstaat een druppel bloed. Deze druppel houdt u tegen een teststrip. De teststrip stopt u vervolgens in de bloedglucosemeter. De meter geeft uw bloedglucosewaarde aan. Op basis van deze uitslag bepaalt u uw vervolgactie.

Let op: een lancet mag maar één keer gebruikt wordt. Na gebruik kunt u ze in een naaldencontainer deponeren.

Injectiematerialen

Het toedienen (injecteren) van insuline doet u met behulp van een insulinepen. Deze pen heeft aan het uiteinde een heel dun naaldje (de pennaald), welke u voor elke toediening op de insulinepen bevestigt. Op Allesvoordiabetes.nl zijn diverse pennaalden verkrijgbaar. Op de insulinepen zit een knopje waarmee u het benodigd aantal eenheden insuline instelt. U prikt dan het naaldje net onder uw huid, waarna u uzelf de insuline toedient.

Insulinepennen zijn er in verschillende soorten. Zo zijn er navulbare pennen en wegwerppennen. De navulbare pennen kunt u zelf steeds opnieuw vullen met insulineampullen. De wegwerppennen zijn al gevuld met insuline en kunt u weggooien als ze leeg zijn.

Pomptoebehoren

Om het gebruik van de pomp voor u zo comfortabel mogelijk te maken zijn er diverse pomptoebehoren en -accessoires verkrijgbaar die u via Allesvoordiabetes.nl kunt bestellen. Denk hierbij aan: insulinecartridges, een bevestigingsclip voor het dragen van de insulinepomp aan een riem of tailleband, een draagband voor het dragen van de insulinepomp op het lichaam, diverse soorten beschermhoezenopbergtasjes en andere pompaccessoires